woensdag 1 april 2009

Amman


Na een prima vlucht in een realtief klein vliegtuig, dat bovendien ook niet vol was, zijn we aangekomen in de hoofdstd van Jordanië.

Het was toen al bijna donker, maar toch was goed te zien dat het een grote stad is, gebouwd op 7 heuvelen, net als Rome. Ons hotel ligt in de "bovenstad", bij de 5e rotonde. Er zijn 7 rotonde's in de stad, waarop men zich kennelijk oriënteert. Alle gebouwen zijn uit dezelfde steen gemaakt, wat heel mooi oogt. Er wonen bijna 2.5 miljoen mensen, het merendeel van de bevolking. De rest woont in de woestijn, die 80% van het land beslaat. Er is een extreem rijke bovenlaag, een kleine middenklasse en een hele grote groep die arm is. Er zijn ca. 1.000.000 miljoen Palestijnen en sind 2001 ook heel veel Irakezen. Het gevolg daarvan is dat er enorme vluchtelingenkampen zijn.

Ons hotel ligt op een rustige plek en is prima..... de groep van 7 medereizigers is gezellig en de NL gids, die in Beirut woont, heeft beloofd er een interessante reis van te maken. Internet is gebrekkig, maar we doen ons best dit weblog zoveel mogelijk bij te houden.

Vanmorgen gaan we naar het Noorden en vanavond slapen we aan de Dode Zee.


Geen opmerkingen: