zaterdag 4 april 2009

Petra
Petra (= rots) is een ruïne-stad, die alleen bereikbaar is via een kloof van 1,2 km; de stad is gesticht door de Arabische stam van de Nabateërs in 600 voor Chr.
In de 2e eeuw na Chr. werd de stad veroverd door de Romeinen, die er tempels en theaters bouwden.
De aardbevingen van 363 en 747 hebben veel verwoest.
In 1812 werd de stad herontdekt door Ibrahim Burckhart en in de jaren daarna werd er veel gerestaureerd en toegankelijk gemaakt door vooral de Vs, Spanje en Italië. Met name de laatste twee landen hebben veel vaklieden gestuurd. Er zijn heel veel grotten en gevels te bewonderen. Het belagnrijkste gebouw is Teasury House, dat aan het einde van de kloof opdoemt.
De rotsen in het hele gebied zijn van zandsteen een dat verklaart dat er zo geakkelijk gehakt kon worden. De kleuren veranderen in de loop van de dag, van zacht roze in de heel vroege morgen tot donkerder rood en bijna bruin in de avond.
Je kunt er gemakkelijk een hele dag doorbrengen om de laag gelegen gebouwen te bekijken. Overal zijn grotten en trappen en prachtige doorkijkjes. Morgen zullen we de hoger gelegen gebieden bekijken, hetgeen een forse wandeling betekent.

3 opmerkingen:

Jo zei

Hallo Marga en Dick!

Toch maakt het reisgezelschap dat je uitkiest veel uit! De kleuren hebben ook wij kunnen bewonderen, maar helaas: de hoger gelegen gebieden zijn ons niet 'aangeboden'..... zal wel met de leeftijd te maken hebben gehad!....:)Daarom..... geniet nog zolang jullie kunnen!
Nog fijne dagen gewenst!
Jo

Martine de Bruijne zei

Lieve mam en pap,

Dat ziet er indrukwekkend uit. Volgens doen jullie ook veel nieuwe indrukken op ondanks alle andere reizen.

Veel plezier in de bergen morgen. Pap ik hoop dat jij ook mee kunt genieten.

Veel liefs Tine (in Haarlem alles onder ocntrole:))

Liesbeth zei

Wat een fantastische reis!!