dinsdag 7 april 2009

De Wadi Rum woestijn
6 april 2009: In het Zuiden van Jordanië ligt de Wadi Rum woestijn, met prachtige rotsen en geel of rood gekleurd zand.


We reden erheen in een kleine twee uur, vanuit Petra, nadat we eerst Klein-Petra hadden bezocht, dat vroeger (waarschijnlijk) door de nomaden gebruikt werd als overnachtingsplaats voor de kamelen. Klein Petra ligt, net als Petra zelf, verscholen achter een kloof, met dit verschil, dat het aan beide zijden verborgen is achter een kloof.


De Wadi Rum woestijn is een natuurreservaat, hetgeen inhoudt dat er geen uit steen opgetrokken gebouwen mogen staan. Hier en daar staan op de rotsen inscripties, die daar door de langstrekkende karavanen in werden gekrast, vele eeuwen voor Christus.We maakten een rondrit door de woestijn in een jeep, die van ellende bijna uit elkaar viel. Het waaide vandaag hard en zo af en toe stak er een hevige zandstorm op, waarbij je bijna niets meer kon zien.


De temperatuur was ondanks de wolken nog behoorlijk hoog, maar aan het einde van de middag was het bijna fris.


We overnachtten in een bedoeïenen -kamp, in aan elkaar vast gekoppelde tenten. Het sanitair bevond zich op enige afstand en na het invallen van de avond werd hier een daar een beetje verlicht door hier een lampje, dat brandde op de door een generator opgewekte elektriciteit. Halverwege de nacht was de diesel op en was alles aarde-donker. Andere koek dan een sterrenhotel!


Na het heerlijke eten zaten we om een haardvuur sterke verhalen te vertellen en koffie te drinken, die op de oeroude manier werd gemaakt van gebrande en geplette koffiebonen. Het duurde allemaal uren, terwijl de waterpijp ronding.

Geen opmerkingen: